CAMPANIA : UN METRU PĂTRAT DE BUCURIE

În ultimii doi ani s-a înălțat la Bonn o mică biserică de lemn, în stilul celor din Maramureș, opt dintre ele fiind apreciate la nivel mondial, regăsindu-se pe lista Patrimoniului Cultural UNESCO. Pentru pictura bisericii am apelat la d-nul Octavian Ciocsan, cunoscut în România pentru o bogată activitate în restaurarea picturii a peste 70 de monumente istorice (ex: biserica Cimitirului Vesel- Săpânța, Mănăstirea Desesti- UNESCO) cât și pictarea multor alte mănăstiri și biserici, una dintre cele mai cunoscute fiind Bârsana (deasemenea aflată în Patrimoniul UNESCO). Având satisfacția proprie de a promova și peste hotare valorile românești autentice, nu numai că a acceptat această provocare, ci și ca cheltuielile impuse să se rezume doar la acoperirea celor necesare ( procurarea materialelor, vopselelor, schelei, transportului, asigurărilor, cazării și diurnei întregii echipe, plăți către colaboratori etc). În urma unui calcul, suma totală necesară pentru întregul proiect, distribuită la cei aproximativ 300 metri pătrați, rezultă o valoare de doar 200euro/m2.
La final, atât pictura cât și masa altarului vor fi sfințite printr-o slujbă solemnă arhierească, iar lista donatorilor(pomelnicul) va fi îngropată, conform tradiției ortodoxe, în piciorul Sfintei Mese, pentru a fi pomenită veșnic în Ceruri.
Pentru fiecare donație se eliberează o adeverință „Bestätigung über Geldzuwendungen/Mitgliedsbeitrag“ , ce ajută la recalcularea (diminuarea) impozitului pe venit, când se face „Steuererklärung“ .

Foto1, -pictura Bârsana, pictor Octavian Ciocsan
Foto 2 si 4-pictura Sighetul Marmației, pictor Octavian Ciocsan
Foto 3 – Biserica Bonn

Coordonate bancare:
http://www.parohia-bonn.ro/donatii/