Concert de Colinde 8 Dec 2013

AfisColinde_Bonn

CONCERT DE COLINDE

Se preumbla Maica Sfanta”

Duminica, 8 Decembrie 2013,

St. Aegidius Kirche, Buschdorfer Str.60, 53117 Bonn-Buschdorf

Soprana Camelia Tarlea este absolventa a Academiei de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca la sectia muzicologie. In Düsseldorf – Germania a obtinut diploma Facultatii de Muzica “Robert Schumann” la sectia canto (opera) si pedagogia canto-ului la clasa profesoarei si cantaretei de opera KS. Jeanne Piland. In anul 2012 a absolvit si specializarea in solistica – Konzertexamen la aceeasi facultate. Este premianta a concursului “Schmolz und Bickenbach”  2010 al Facultatii de Muzica “Robert Schumann” din Düsseldorf. A urmat cursuri de maiestrie cu Marga Schiml, Grace Bumbry, Konrad Jarnot, Tom Krause, Siegfried Jerusalem, Mariana Nicolesco. In diverse proiecte de scoala – in colaborare cu opera din Düsseldorf – a avut primele experiente cu scena operei. Dupa debutul solistic pe scena operei din Düsseldorf si Duisburg este  din septembrie 2011 angajata ca  membra a ansamblului de opera al Teatrului de Stat din Karlsruhe. In sezonul 2012 – 2013 a cantat rolul Katja in opera politica „Die Passagierin” de Weinberg. In afara operei, soprana Camelia Tarlea se dedica si repertoriului de lied si oratoriu. Astfel a concertat in  Tonhalle Düsseldorf cu rolul Rose in Oratoriul „Der Rose Pilgerfahrt“ de R. Schumann, iar in Pforzheim a sustinut partida de sopran solo in „Recviemul” de A. Dvorak. In anul 2009 a inregistrat Cd –urile: “Doamne a tale cuvinte” (colinde si cantece de stea) si “Asa graieste Domnul slavei” ( pricesne si cantari bisericesti).

Ioana Radu s-a născut la Iaşi, în 1982. A absolvit cu notă maximă cursurile Facultăţii de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie muzicală din Iaşi cu specializările Pian şi Dirijat Cor  Academic (2006) precum şi Masterul cu tema „Tendinţe estetico-stilistice ale secolului XX” (2008) din cadrul aceleiaşi facultăţi a Universităţii de Arte „George Enescu“ Iaşi. A urmat cursuri de măiestrie pianistică cu profesori din Dresda, Geneva şi Iaşi, activând în acelaşi timp ca profesor de pian în cadrul Colegiului Naţional de Artă “O.Băncilă” Iaşi. Definitivatul în învăţămînt precum şi atestatele de formare didactică şi profesională obţinute i-au susţinut activitatea didactică încununată de numeroase premii obţinute de către elevi, la concursurile naţionale de pian. Colaborator al Corului Filarmonicii de Stat Moldova şi al Operei Române Iaşi (între anii 2005-2010), şi-a continuat activitatea corală, instrumentală şi pedagogică începând din anul 2010 în Germania, Tübingen. În prezent este masterand la Institutul de Muzicologie din cadrul Universităţii “Eberhard Karls” Tübingen şi este implicată în diverse proiecte artistice menite să susţină şi să promoveze muzica românească.

 Flautistul Florin Tarlea si-a inceput studiile muzicale inca din copilarie cu pianul, dupa care a urmat cursurile Liceului de Arta “Sigismund Toduta” din Cluj Napoca la sectia flaut. A obtinut diploma de licenta si de masterat in interpretare stilistica a muzicii instrumentale a Academiei de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca. Dupa un an de studio la Universitatea “Carl  von  Ossietzky” din Oldenburg – Germania in calitate de student cu bursa Socrates, a urmat cursurile de specializare in muzica de camera la Facultatea de Muzica “Robert Schumann” din Düsseldorf. A obtinut in Germania bursa  Schad`schen Stiftung Frankfurt am Main si bursa EON. Si-a completat studiile urmand cursuri de maiestrie cu maestrii Andre Sebald si Evelin Degen. A concertat ca solist, in diverse ansamble de muzica de camera si in orchestra in tara natala si in strainatate. De asemenea, a acumulat experienta pedagogica atat in muzica clasica cat si in muzica pop si jazz. Datorita  timbrului placut si a sensibilitatatii interpretarii, flautistul Florin Tarlea s-a remarcat pregnant printr-o muzicalitate aparte.

Baritonul Marius Smpelean a obţinut în anul 2010 Diploma pentru Canto Clasic, dupa un studiu de 5 ani la Conservatorul “Robert Schumann” din Düsseldorf – Germania, la clasa Prof. George Emil Crasnaru. Nascut în Cluj-Napoca, Marius primeşte primele ore de canto clasic la “Scoala populara de arte” din Cluj-Napoca, apoi devine între 2001-2003 dirijor al corului înfiinţat chiar de el, numit „Predania”. Concertele îl duc pe meleaguri îndepartate, cum ar fi: Germania, Austria, Franta, Italia, Rusia. In 2003 se stabileşte in Germania urmand ca apoi din 2005 sa studieze in Mainz-Germania la Universitatea „Johannes Guttenberg“ şi apoi la Düsseldorf unde îşi  incheie studiul cu  Diploma.