Lucrări de pictură

Cu ajutorul Domnului, prima parte…destul de importantă in ceea ce priveste buna desfășurare a întregului proces de pictură in urmatoarele luni, am îndeplinit-o cu succes.

De azi începe, tehnic vorbind, pregatirea „suportului” pentru pictură, mai exact se vor aplica pe lambriuri mai multe straturi de clei special (de origine animală), apoi se va lipi panza de cânepă amestecată cu in (panza cu proprietati elastice adaptata la lemnul care ușor se dilată si contracta in functie de temperatură), care ulterior se va „grundui” (praf de cretă amestecat cu clei).
Cand totul va fi șlefuit, va urma pictura direct pe pânză, in stilul popular maramuresean din secolul 18, stil unic dealtfel, specific bisericilor de lemn din Maramures.
După cum știți, am apelat la experiența echipei de pictori conduse de Dnul Octavian Ciocsan, un cunoscut restaurator si pictor din România (Barsana, Desesti, Cucuceni, Siget, Rozavlea etc sunt doar cateva biserici de lemn pictate si/sau restaurate de echipa domniei sale).

Sincere mulțumiri tuturor celor care au crezut in proiectul acesta, ajutând financiar la ceea ce consider mereu ca este cel mai greu: SA PORNEȘTI CEVA!

Dacă Domnul a îngăduit ca din nimic sa răsară această mică dar frumoasă bisericuță, nădăjduiesc in continuare ca va îngădui sa ducem la bun sfârșit totul.
UN LUCRU BUN ESTE UN LUCRU TERMINAT!
Foto : șantier + mostră pictură (Sighet)

SLUJBELE SE VOR SĂVÂRȘI IN CONTINUARE LA BISERICA DE LEMN, SPAȚIUL NEREPREZENTÂND O PROBLEMĂ!