Programul slujbelor religioase în Săptămâna Patimilor

ATENȚIE: TOATE SLUJBELE SE ȚIN LA BISERICA SF. MARGARETA, MAI PUȚIN SLUJBA ÎNVIERII (SÂMBĂTĂ 15 APRILIE, ORA 22.00), CARE VA AVEA LOC LA BISERICA SF. HEDWIG (KATH. PHARRAMT BONN- NORDSTADT ST. HEDWIG), LOCAȚIA: 

Luni, ora 19.00 – Denie. În Lunea cea Mare vom face pomenire de Sfântul Iosif cel prea frumos și de smochinul care s-a uscat prin blestemul Domnului.

Marți, ora 19.00 – Denie. În Marțea cea Mare vom pomeni pe cele zece fecioare din Sfânta Evanghelie și pilda talanților.

Miercuri, ora 19.15 – Denie. În Miercurea cea Mare se face pomenire de femeia cea păcătoasă care a uns cu mir pe Domnul, pentru ca aceasta s-a întâmplat cu puțin înainte de mântuitoarele Patimi.

Joi, ora 19.00 – Denia celor 12 Evanghelii. În Sfânta și Marea Joi prăznuim patru lucruri: spălarea picioarelor, Cina cea de taină, adică predarea înfricoșătoarelor Taine, rugăciunea cea mai presus de fire din Ghetsimani și vânzarea Domnului.

Vineri, ora 19.00 – Denia Prohodului Mântuitorului Iisus Hristos. În Sfânta și Marea Vineri se prăznuiesc sfintele și mântuitoarele și înfricoșătoarele Patimi ale Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Se mai face încă pomenire și de mărturisirea mântuitoare făcută pe Cruce de tâlharul recunoscător, care a fost răstingnit împreună cu El.

Sâmbătă
22, 00– Canonul Sâmbetei celei Mari
23,00, ora Germaniei – Slujba Învierii

Duminică
11,30 – Vecernia Învierii a doua

În Sfânta și Marea Sâmbătă prăznuim îngroparea dumnezeiască și trupească a Mântuitorului nostru Iisus Hristos și pogorârea la iad, prin care neamul nostru fiind chemat din stricăciune a fost mutat spre viața veșnică.

În Săptămâna Patimilor se pomenesc evenimente legate de suferințele Mântuitorului și evenimente premergatoare acestor suferințe și se face pomenire de lucruri care privesc mântuirea noastră, lucruri de o importanță deosebită pentru fiecare dintre noi. În această săptămână să fim, așadar, cu mai multă grijă în ceea ce privește rânduiala Sfântului Post, cu mai multă luare aminte la slujbele dumnezeiești care se fac în mod deosebit în această perioadă, slujbe mai lungi, slujbe mai adânci parcă decât în altă vreme, slujbe mai angajante pentru credincioșii care iau parte la ele, în dorința de a-și aduce iubirea și recunoștința lor față de Mântuitorul Care pentru noi și pentru a noastră mântuire s-a răstignit în vremea lui Ponțiu Pilat și a pătimit și s-a îngropat, ca după aceea să urmeze Învierea cea de-a treia zi, propovăduită de Scripturi și praznuită de noi la Sfintele Paști.